Welkom bij Brooikens vzw

Brooikensdag 2022Nieuws

Parkeren en Openbaar vervoer tijdens Brooikensdag

Parkeergelegenheid en Openbaar Vervoer

Het organisatiecomité van de Brooikensdag werkte, met goedkeuring van het gemeentebestuur een verkeersregeling en parkeerverordening uit. Een omleidingsweg rond het verkeersvrije dorpscentrum wordt met omleidingsborden aangeduid.

Aankondigingsborden geven de richting aan via welke weg bezoekers naar een van de parkings in de buurt van de omloop kunnen rijden. Via elke belangrijke toegangsweg zijn ruime parkings voorzien.

straatafsluitinge en parkings

Speciale parkings

Dankzij enkele eigenaars van terreinen of landbouwers die ze bewerken, hebben we aan elke belangrijke toegangsweg een ruime en tijdelijk bewaakte parkings ter beschikking. Aan de Steenweg op Waarloos is dat aan de overzijde van Omnisolutions en Bulkmans bvba, in de Rumstsestraat naast het kerkhof, in de Molenstraat aan de Wolfshoeve (achter Juventa), en aan de Eikenstraat in de Keulshaagweg tegenover de Beukelierenhoeve).
Een aantal parkings in straten en enkele terreinen in het dorpscentrum worden vrij gehouden voor medewerkers die (al dan niet) met zwaar materiaal aan de Brooikensdag deelnemen.
Aan de belangrijkste toegangswegen voorzien we ook een ruime fietsenstalling. Dat is vooraan in de Kneukelputlei, aan het kerkhof in de Rumstsestraat, aan het gemeentehuis naast de BIB in de Molenstraat en aan de kringloopwinkel in de Eikenstraat.

Minder mobiel?

Bewoners die minder mobiele mensen verwachten kunnen hen melden om met hun wagen (met gehandicaptenkaart) aan en voor het gemeentehuis te parkeren. Via Vlotter Facilities en de Minder Mobielen Centrale Rupelstreek kunnen ze tot daar ook een beroep doen voor aangepast vervoer. Tijdig reserveren is wel de boodschap. mmc.rupelstreek@vlotter.be – 03/880 81 25 of rolkar.rivierenland@vlotter.be – 03/843 39 12

Openbaar vervoer

Het goedgevulde programma dat zich ontplooit in het dorpscentrum, noopt die zondag 18 september tot een aangepaste dienstregeling op de lijnen 181 (Rumst – Aartselaar – Groenplaats) en 182 (Boom – Aartselaar – Groenplaats).

Op lijn 181 worden de haltes Hollebeekstraat, Hoge Meentochtstraat, Watertoren, Kerkhof, Reet Kerk, Kerremansstraat, Beukendreef en Molenstraat niet bediend. De Bussen op deze lijn volgen die dag een omleiding via Rumst – Terhagen – Bosstraat – Nachtegaalstraat – Dirkputstraat – Kerkhofstraat – ‘s Heerenbaan – Predikherenhoevestraat ….. en verder de voorziene reisweg van lijn 181. Reizigers die in Reet een bus op lijn 181 willen nemen, worden verwezen naar de haltes Molenhuis en Catenberg.

Op lijn 182 worden de haltes Kerkhof, Pastorijstraat, Nachtegaalstraat, Kerremansstraat, Beukendreef, Reet Kerk, Donkerstraat, De Vaeren en Expressweg niet bediend die dag. De omleiding verloopt in beide richtingen via Boom Kerkhofstraat –
‚s Heerenbaan – Predikherenhoevestraat – Pierstraat – Reetsesteenweg en verder de voorziene reisweg van lijn 182. Reizigers kunnen op lijn 182 opstappen op de haltes
Steenbakkerijenstraat en Bekersveld.

Verkeersreglementering

Om de Brooikensdag vlot te laten verlopen zijn een aantal speciale verkeerstechnische schikkingen noodzakelijk. Daartoe werd een politiereglement goedgekeurd. Als bewoner en bezoeker van de omloop moet U met de volgende punten van dit reglement rekening houden.

1.Afsluitingen in het dorpscentrum
WOENSDAG 14 september 2022 van 13.00 tot 18.00 uur
Begijnenbossen, tussen Laarstraat en Berkenlaan
ZATERDAG 17 september 2022 van 19.00 uur tot ZONDAG 18 september 02.00 uur
Begijnenbossen tussen Laarstraat en Berkenlaan
ZONDAG 18 september 2022 van 08.00 tot 22.00 uur
Eikenstraat: vanaf Processieweg richting centrum
Koningin Astridplein
Berkenlaan, vanaf kruispunt Begijnenbossen (kruispunt inbegrepen) tot Eikenstraat
Laarstraat (volledig – OOK ‘Oude’ Laarstraat)
Rumstsestraat: vanaf Keelhoevestraat richting centrum
Molenstraat: vanaf Hoge Weg richting centrum
ZONDAG 18 september 2022 van 08.00 tot maandag 19 september 2022, 02.00 uur
Begijnenbossen, tussen Laarstraat en Berkenlaan
Bij wijze van uitzondering is verkeer toegelaten mits het voorleggen van een bijzonder bewijs afgeleverd door de organisatoren (bv standhouders, …)
2.Parkeerverbod
Van zondag 18 september 2022 van 08.00 uur tot en met 22.00 uur
in de straten vermeldt onder punt 1
Hoge Weg.
Gemeentelijke parking Processieweg (gedeelte voorbehouden voor personenwagens)
Wordt voorzien als parking voor standhouders
Gemeentelijke parking Eikenstraat (naast MDS De Schutter)
Gemeentelijke parking Rumstsestraat (achter kerk)
Gemeentelijke parking Koningin Astridplein
Voorbehouden voor mindervaliden d.m.v. bord E9a + pictogram
Lindenlaan, Olmenlaan, Dennenlaan
Steenweg op Waarloos, vanaf huisnummer 31 in de richting van het centrum
Uitzonderingen:
Begijnenbossen tot maandag 19 september 2022, 02.00 uur
Gemeentelijke parking Begijnenbossen – Brooikensplein:
vanaf vrijdag 9 september 00.00 uur tot maandag 19 september 23.59 uur (zie hieronder)
Bij wijze van uitzondering is parkeren toegelaten mits het voorleggen van een bijzonder bewijs afgeleverd door de organisatoren (bv standhouders, …)
Fietsparkings zijn voorzien vooraan in de Kneukelputlei, aan het kerkhof in de Rumstsestraat, aan het gemeentehuis naast de BIB in de Molenstraat en de kringloopwinkel aan de Eikenstraat.
Het Brooikensplein wordt van vrijdag 9 september 00.00u tot maandag 19 september 23.59u parkeervrij gehouden, uitgezonderd enkele plaatsen (o.a. aan laadpalen) aan de kant van de Laarstraat. Parkeren langs de oostkant langs de straat in de Begijnenbossen (aan de kant van ’t Hofke van Reet) is tot donderdag 15 september mogelijk.

Deze regeling wordt mogelijk aangepast in functie van latere aanpassingen. De info zal dan op onze website (www.brooikensstoet.be) worden geplaatst en via onze sociale mediakanalen kenbaar worden gemaakt.

De lokale politie zal nauwgezet toekijken op de correcte uitoefening van dit bijzonder reglement.
Wij danken u voor uw begrip op deze feestdag voor ons dorp. Veel plezier op Brooikensdag 2022!

Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info