Welkom bij Brooikens vzw

Brooikensdag 2016

Brooikensdag 2016 lokt ruim 15.000 bezoekers

Velen zullen zich nog de prachtige nazomer van 2016 herinneren. Het bood het team achter de Brooikensdag de mogelijkheid om alles tot in de puntjes te verzorgen en de verwachte duizenden bezoekers een rijk programma aan optredens en attracties aan te bieden.

Bij een dergelijke activiteit hoort in de eerste plaats uiteraard muziek. Die was er dankzij verschillende optredens en maatschappijen. De gemeente Reet beschikt met harmonie Sint Cecilia over oudste muziekmaatschappij van de Benelux. Zij traden uiteraard op maar tegelijk ontvingen zij hun collega’s Musikkapelle Bichlbach uit Oostenrijk. Van hun aanwezigheid en optredens genoten onder meer ook Vlaams minister president Kris Peeters.

Brooikensdag 2016 in de pers

Tijdens de namiddag van de Brooikensdag waren, verspreid langs de twee kilometerlange omloop, ook tal van muzikale optredens gepland. Opvallend daarbij was zeker een klassiek concert van een vioolensemble op de binnenkoer van Het Laarkasteel dat voor de gelegenheid als domein voor het grote publiek was opengesteld.

Uiteraard werden veel van de groepen ook op het grote podium op het centrale Brooikensplein verwacht. Onder meer percussiegroep iDrum trad er voor het eerst buiten de muren van culturele centra in openlucht op. Als afsluiter kreeg Steve Tielens de nog vele aanwezigen in het vroege avonduur aan het dansen.

Aan de organisatie was bovendien een gelegenheidsradio gekoppeld. Een weeklang zorgde die voor de nodige info en uiteraard muziek, veel muziek. De dag zelf kregen ze heel wat gasten over de vloer en trokken professionele radiomakers de straat op voor het maken van de nodige reportages. Via 99.6 FM en streaming konden vele duizenden luisteraars ook van deze vijfjaarlijkse happening genieten.

Maar het waren vooral de vele aanwezigen die met volle teugen genoten van de uitbeelding van oude beroepen, een kinderboerderij, toneel, de aanwezigheid van tal van reuzen, straattoneel, een roofvogelshow, een miniatuurdorp, mini-tramspoor, vendel- en wimpeldemonstraties, kunstenaars aan het werk, speel- en broodstraat, volksdans, riddergevechten, kermis en een heuse donderpreek in de kerk.

Radio Brooikens aftermovie

Het bezoek van Vlaams minister Jan Jambon, enkele gedeputeerden en de burgemeesters van alle buurgemeenten bewees de interesse tot ver buiten de eigen gemeentegrenzen. Dat bewees natuurlijk ook de hoge opkomst aan bezoekers. Ruim 15.000 genoten van een gratis dagje plezier.

Meteen na de 12de Brooikensdag beslisten de medewerkers door te zetten en prikten ze zondag 19 september 2021 als datum voor hun volgende Brooikensdag.

Brooikensdag 2016 op ATV

bezoekers op Brooikensdag 2016
0

Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info