Welkom bij Brooikens vzw

GeschiedenisNieuws

Organisatie Brooikensstoet rouwt om overlijden Etienne Mommerency

Op woensdag 4 oktober overleed Etienne Mommerency in Brugge. Etienne regisseerde tussen 1986 en 2001 viermaal onze Brooikensstoet. De eerste maal was dat nog als assistent bij kunsthistoricus Frans Vromman om daarna om de vijf jaar deze verantwoordelijkheid tot in 2001 alleen over te nemen. De samenwerking stopte toen onze vzw besliste de stoet in 2006 om te vormen tot een Brooikensdag. We blijven Etienne herinneren als een aangename en hardwerkende regisseur. Hij maakte van onze stoet telkens een mooi kijkstuk dat ooit door de toenmalige BRT werd uitgezonden. Met zijn overlijden verliest Reet sowieso een belangrijk persoon uit onze geschiedenis. De plechtige uitvaart van Etienne vindt plaats op woensdag 11 oktober om 10.30 uur in de Sint Michielskerk aan de Rijselstraat in Sint Michiels Brugge.

Etienne Mommerency. Beelden uit 2001 wanneer Etienne in het gemeentehuis, na een succesvolle Brooikensstoet, het gemeentebestuur, onze vereniging en medewerkers bedankt voor de samenwerking.

Lees ook het artikel in de Gazet van Rumst (GVA).

Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info