Welkom bij Brooikens vzw

Brooikensdag 2022

Contios, de reus van Kontich

Contius, de reus van Kontich

Contios, de reus van Kontich van werkgroep ‘Reuzenplan uit Kontich’ organiseert artistiek sociale spektakels waarin de 6 meter grote reus Contios steeds de hoofdrol vertolkt. Aan deze spektakels werken veel vrijwilligers uit de ruime buurt van Kontich mee. De reus komt als acteur in beweging dankzij 9 poppenspelers. Hij heeft een eigen stem en een inwendige verlichting bij avondvoorstellingen. Zijn naam Contios is historisch de oprichter van Kontich.

In tegenstelling tot andere reuzen in de streek is deze reus geen stoetenreus, maar een verhalenreus. Hij is eerder een acteur met een eigen stem met verhalen waarin hijzelf de hoofdrol speelt. Meestal wordt hij begeleid door muzikanten, opgenomen muziek, ofwel zijn eigen vertelstem. (https://www.dezuidrand.be/contios of https://www.facebook.com/ReusVanKontich)

Reus Contios zal gedurende de week vooraf vanaf maandag 12 augustus voor het gemeentehuis staan. Elke avond zal hij ook verlicht zijn... En hij neemt deel aan de grote slotshow op het Brooikensplein.

Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info