Welkom bij Brooikens vzw

Brooikensdag 2022

Pestdorp

Pestdorp

Het Pestdorp is tijdens de Brooikensdag de nieuwe naam van het gemeentepark. De toeschouwers worden er ondergedompeld in de  grauwe, ongure sfeer van een middeleeuws dorp. De zwarte dood en miserie zijn hier troef. Pestdokters gaan op zoek naar pesthaarden. Met uitgebreid historisch instrumentarium, levensecht uitziende behandelingen bestrijden ze er de pest. Een ziekbedtafereel toont patiënten met hun verzorger, heelmeester en pestmeester. Die zorgen onder meer voor aderlatingen en opensnijden van pestbuilen. Macabere, melancholische vioolmuziek brengt u in de juiste sfeer. Gelukkig is hier ook tover- en genezingsdrank te verkrijgen.

Je vindt het Pestdorp in het Koningin Astridpark.

Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info