Welkom bij Brooikens vzw

Brooikensdag 2022

Koekenbroodstraat

Koekenbroodstraat

De Koekenbroodstraat  toont het landelijk karakter van onze gemeente. Naast enkele oude werktuigen kan je er kennis maken met de gebruikte technieken die nu tot folklore behoren zoals het vlegeldorsen. Kinderen kunnen er stropoppen maken met de restjes van wat op het veld bleef staan. En er kan genoten worden van een vleugje muziek. Een molenaar maalt het graan op traditionele manier en bij de bakker vinden we de verschillende soorten brood en de graanmengelingen die ons dagelijks brood nu bevatten.

De Koekenbroodstraat vind je in de Eikenstraat (van Koningin Astridplein tot Berkenlaan).

Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info